RABRI MALAI | Only two things needed | स्वादिष्ट और आसान

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  hello friends, welcome to  manpasandzaika.blogpost.com  so in this blog I'm going to tell you how to make RABRI MALAI | Only two things needed | स्वादिष्ट और आसान, my recipe is very simple and easy and you can make it following this recipe gluten free,gluten free rabri,receipe,easy milk sweet,celiac disease,manpasand zaika,indian sweet,gluten free diet,instant sweet,healthy sweet,gluten free home made sweet,home made sweet,ghur ka khaana,rabri malai,tasty,food,quarantine goals,yummy,milk,sweet,rabdi,malai rabri,milk maid,faluda,sweet tooth,danedaar,lacha kulfi,milk food,milk dish,pure rabdi,danedaar rabdi,danedaar rabri,danedaar rabri malai,danedaar rabdi malai,sweet dish आपको बस दो चीजों की ज़रूरत है, जो हर घर में आसानी से उपलब्ध हैं, इस स्वादिष्ट और ताज़ा व्यंजन के लिए !!! If you are suffering from celiac disease and are craving for eating something sweet, here is an instant solution to your problem. You just need tw

MASALA MOONGFALI | GLUTEN FREE SNACK | NUT CRACKER AT HOME

hello, friends welcome to my blog

so today I'm going to tell you how to make "GLUTEN FREE NUTCRACKER AT HOME"

before we start I would like to mention that this blog is based on my video on YouTube

SO LET'S START MAKING OUR NUTCRACKERS

INGREDIENTS

  • 1 CUP PEANUTS (RAW; NOT ROASTED)
  • 2 SERVICE SPOON GRAM FLOUR (BESAN)
  • GINGER-GARLIC PASTE
  • OIL FOR DEEP FRYING

  • SPICES

  • 1/2 TBSP SALT (OR TO TASTE)
  • 1/2 TBSP RED CHILLI POWDER
  • 1/4 TBSP BLACK SALT
  • 1/4 TBSP GARAM MASALA
  • 1/4 TBSP AMCHOOR POWDER (MANGO POWDER)
  • 1/4 TBSP CORNFLOUR
  • 2-3 PINCHES OF TURMERIC POWDER
  • PINCH OF ASAFOETIDA
*******************************************************

METHOD

  • take a big bowl and add water to it, add peanuts into it and wash well. Place them in another bowl
  • add gram flour and corn flour to the bowl containing peanuts. Now in a separate bowl or plate mix all our spices and add half of the spice mix and ginger garlic paste into our peanuts and mix well.

  • that's how our peanuts will lool like
  • now place a pan on medium flame and add oil for deep frying, now turn the flame to low and one by one add the peanuts to the pan and fry till brown
  • now take them out of the pan
  • now add the remaining spices and mix well

NOW OUR GLUTEN FREE NUTCRACKERS ARE READY



SO THAT WAS IT FOR THIS BLOG HOPE YOU LIKED IT 

RECIPE IN HINDI

नमस्कार, दोस्तों मेरे ब्लॉग पर आपका स्वागत है
इसलिए आज मैं आपको बताने जा रहा हूं कि "घर पर मुफ्त में न्यूटनर कैसे बनाएं"
शुरू करने से पहले मैं यह उल्लेख करना चाहूंगा कि यह ब्लॉग YouTube पर मेरे वीडियो पर आधारित है

तो हमारे NUTCRACKERS को बनाने में मदद करता है
सामग्री
1 कप PEUUTS (RAW? नहीं रुका हुआ)
2 सेवा स्पून ग्राम फ्लो (BESAN)
गनर-गरल पस
डीप फ्राइंग के लिए तेल
मसाले
1/2 टीबीएसपी साल्ट (या टीएएसटीई को)
1/2 टीबीएसपी रेड चिल्ली पाउडर
1/4 टीबीएसपी ब्लैक सॉल्ट
1/4 TBSP GARAM MASALA
1/4 TBSP AMCHOOR पाउडर (आम पाउडर)
1/4 टीबीएसपी कॉर्नफ्लोर
टर्मीरिक पाउडर के 2-3 पिन
ASAFOETIDA का पिनच
************************************************** *****
तरीका
एक बड़ा कटोरा लें और उसमें पानी डालें, उसमें मूंगफली डालें और अच्छी तरह धो लें। उन्हें दूसरे कटोरे में रखें
मूंगफली वाले कटोरे में बेसन और मकई का आटा मिलाएं। अब एक अलग कटोरे या प्लेट में हमारे सभी मसालों को मिलाएं और मसाले के आधे भाग और अदरक लहसुन के पेस्ट को हमारी मूंगफली में मिला दें और अच्छी तरह मिलाएँ।


यह हमारी मूंगफली की तरह कैसे होगा
अब मीडियम आंच पर एक पैन रखें और डीप फ्राई करने के लिए तेल डालें, अब आंच धीमी कर दें और एक-एक करके कड़ाही में मूंगफली डालें और भूरा होने तक भूनें

अब उन्हें पैन से बाहर निकालें
अब बचा हुआ मसाला डालें और अच्छी तरह मिलाएँ
अब हमारे ग्लूटेन फ्री नटकेर्स तैयार हैं

RECIPE IN SPANISH

hola amigos bienvenidos a mi blog
por eso hoy les voy a contar como hacer "CASCANUECES SIN GLUTEN EN CASA"
antes de comenzar, me gustaría mencionar que este blog se basa en mi video en YouTube

ASÍ QUE COMENZAMOS A HACER NUESTROS CASCANUECES
INGREDIENTES
1 TAZA DE CACAHUETES (CRUDOS; NO ASADOS)
2 cucharaditas de harina de gramo (BESAN)
PASTA DE AJO Y JENGIBRE
ACEITE PARA FREÍR
Especias
1/2 cucharada de sal (o al gusto)
1/2 cucharada de chile rojo en polvo
1/4 cucharada de sal negra
1/4 cucharada de garam masal
1/4 cucharada de polvo de ambiente (mango en polvo)
1/4 cucharada de harina de maíz
2-3 Pizcas de cúrcuma en polvo
PIZZÓN DE ASAFOETIDA
************************************************ *****
MÉTODO
tome un tazón grande y agregue agua, agregue maní y lávese bien. Ponlos en otro bol
agregue harina de garbanzos y harina de maíz al recipiente que contiene los cacahuetes. Ahora en un tazón o plato aparte mezcle todas nuestras especias y agregue la mitad de la mezcla de especias y la pasta de ajo y jengibre en nuestros cacahuetes y mezcle bien.


así es como lucirán nuestros cacahuetes
ahora coloque una sartén a fuego medio y agregue aceite para freír, ahora baje la llama y, uno por uno, agregue los cacahuetes a la sartén y fría hasta que se doren

ahora sácalos de la sartén
ahora agregue las especias restantes y mezcle bien
AHORA NUESTROS CASCANUECES SIN GLUTEN ESTÁN LISTOS


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