hello friends, welcome to manpasandzaika.blogpost.com so in this blog I'm going to tell you how to make RABRI MALAI | Only two things needed | स्वादिष्ट और आसान, my recipe is very simple and easy and you can make it following this recipe gluten free,gluten free rabri,receipe,easy milk sweet,celiac disease,manpasand zaika,indian sweet,gluten free diet,instant sweet,healthy sweet,gluten free home made sweet,home made sweet,ghur ka khaana,rabri malai,tasty,food,quarantine goals,yummy,milk,sweet,rabdi,malai rabri,milk maid,faluda,sweet tooth,danedaar,lacha kulfi,milk food,milk dish,pure rabdi,danedaar rabdi,danedaar rabri,danedaar rabri malai,danedaar rabdi malai,sweet dish आपको बस दो चीजों की ज़रूरत है, जो हर घर में आसानी से उपलब्ध हैं, इस स्वादिष्ट और ताज़ा व्यंजन के लिए !!! If you are suffering from celiac disease and are craving for eating something sweet, here is an instant solution to your problem. You just need tw
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RAW BANANA CHAAT | KACHE KELE KI CHAAT
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hello friends, welcome to manpasandzaika.blogpost.com so in this blog I'm going to tell you how to make KACHE KELE KI CHAAT | RAW BANANA CHAAT, my recipe is very simple and easy and you can easily make it following this recipe
before we start I would like to mention that this blog is based on my video on YouTube, so please subscribe to my channel on YouTube
SO LET'S START MAKING KACHE KELE KI CHAAT | RAW BANANA CHAAT
INGREDIENTS
KACHE KELE (RAW BANANA) 1/2 KG
RAW PEANUT (MOONGFALI) 2 SERVICE SPOON
OIL 1 SERVICE SPOON
SESAME SEED (SAFED TIL) 1 SERVICE SPOON
1 ONION CHOPPED
1 TOMATO CHOPPED
2 GREEN CHILLIES FINELY CHOPPED
CURRY LEAVES 8-10 LEAF
LEMON JUICE 1 TBSP
CUMIN SEEDS 1 TBSP
AJWAIN 1/2 TBSP
MINT LEAVES
SPICES
SALT (1/2 TBSP OR TO TASTE)
RED CHILLI POWDER 1/4 TBSP
GARAM MASALA 1/4 TBSP
AMCHOOR POWDER (MANGO POWDER) 1/4 TBSP
METHOD
Take the raw banana's a peel them, the green part should be removed properly for better taste. Now cut the banana into small pieces (you can cut into any other shape "up to you")
now take a pan, add oil into it and heat on medium flame, add raw peanuts and fry till light brown on medium to low flame and take it out and keep aside
now add ajwain into the same pan in which you fried the peanuts, also add cumin seeds, curry leaves and sesame seeds. After 5-10 seconds add the chopped raw banana's
cook the banana until you observe a slight change in colour and till the banana's soften (frequently move the raw banana'susing a spatula to avoid it sticking to the bottom of the pan)
turn of the flame and add the peanuts to the raw banana. Also add the onion, tomato and green chillies
mix well and add all the spices (mentioned in ingredients) and mix well
take this out in a serving bowl and add lemon juice and garnish with mint leaves
NOW OUR SUPER TASTY KACHE KELE KI CHAAT | RAW BANANA CHAAT IS READY!!
IT IS SO DELICIOUS AND HEALTHY
HOPE YOU ENJOY FOR DETAILED OR MORE SUCH AMAZING RECIPES REFER TO MY CHANNEL
RECIPE IN HINDI
(IMPORTANT!! translated from English to hindi via google translate)
हेल्लो दोस्तों, manpasandzaika.blogpost.com में आपका स्वागत है इसलिए इस ब्लॉग में मैं आपको KACHE KELE KI CHAAT बनाने का तरीका बताने जा रहा हूँ। RAW BANANA CHAAT, मेरी रेसिपी बहुत ही सरल और आसान है और आप इस रेसिपी को आसानी से बना सकते हैं
शुरू करने से पहले मैं यह बताना चाहूंगा कि यह ब्लॉग YouTube पर मेरे वीडियो पर आधारित है, इसलिए कृपया YouTube पर मेरे चैनल को सब्सक्राइब करें
SO LET'S START मेकिंग KACHE KELE KI CHAAT | रॉ बानाना चैत
सामग्री
KACHE KELE (RAW BANANA) 1/2 KG
RAW PEANUT (मूंगफली) 2 सेवा SPOON
तेल 1 सेवा SPOON
SESAME SEED (SAFED TIL) 1 सेवा SPOON
1 प्याज का स्वाद
1 टोमाटो की अध्यक्षता की
2 GREEN CHILLIES फाइनली चॉप्डेड
करी लेवेस 8-10 LEAF
नींबू का रस 1 टीबीएसपी
CUMIN बीज 1 TBSP
AJWAIN 1/2 टीबीएसपी
पुदीने की पत्तियां
मसाले
SALT (1/2 TBSP या TASTE को)
लाल मिर्च पाउडर 1/4 टीबीएसपी
GARAM MASALA 1/4 टीबीएसपी
अमचूर पाउडर (MANGO POWDER) 1/4 टीबीएसपी
तरीका
कच्चे केले के छिलके को लें, बेहतर स्वाद के लिए हरे भाग को अच्छी तरह से हटा देना चाहिए। अब केले को छोटे-छोटे टुकड़ों में काट लें (आप "आप तक" किसी भी अन्य आकार में काट सकते हैं)
अब एक पैन लें, उसमें तेल डालें और मध्यम आंच पर गरम करें, उसमें कच्ची मूंगफली डालें और मध्यम आँच पर धीमी आँच पर तलें और निकाल लें और एक तरफ रख दें।
अब उसी कड़ाही में अजवाईन डालें जिसमें आपने मूंगफली को तले, उसमें जीरा, करी पत्ता और तिल भी डालें। 5-10 सेकंड के बाद कटा हुआ कच्चा केला मिलाएं
केले को तब तक पकाएं जब तक कि आप रंग में थोड़ा सा बदलाव न कर दें और केले के नरम होने तक (कच्चे केले के छिलके को बार-बार हिलाते रहें, ताकि वह पैन के तल से चिपक जाए)
आंच को बंद करें और कच्चे केले में मूंगफली डालें। प्याज, टमाटर और हरी मिर्च भी डालें
अच्छी तरह से मिलाएं और सभी मसाले (सामग्री में वर्णित) जोड़ें और अच्छी तरह से मिलाएं
इसे एक सर्विंग बाउल में निकाल लें और इसमें नींबू का रस मिलाएं और पुदीने की पत्तियों से गार्निश करें
अब हमारी सुपर टेस्टी KACHE KELE KI CHAAT | RAW बाना छैत है रे !!
यह बहुत बड़ा और स्वास्थ्य है
आप अपने चैनल में दिखाए गए और अधिक अद्भुत दस्तावेजों को दिखाने के लिए आनंद लें
RECIPE IN SPANISH
(IMPORTANT!! translated from English to Spanish via google translate)
hola amigos, bienvenidos a manpasandzaika.blogpost.com así que en este blog les voy a contar cómo hacer KACHE KELE KI CHAAT | CHAAT DE BANANA CRUDO, mi receta es muy simple y fácil y puedes hacerla fácilmente siguiendo esta receta
Antes de comenzar, me gustaría mencionar que este blog se basa en mi video en YouTube, así que suscríbase a mi canal en YouTube.
COMENZEMOS A HACER KACHE KELE KI CHAAT | CHAAT DE PLÁTANO CRUDO
INGREDIENTES
KACHE KELE (PLÁTANO CRUDO) 1/2 KG
MANÍ CRUDO (MOONGFALI) 2 CUCHARILLA DE SERVICIO
ACEITE 1 CUCHARA DE SERVICIO
SEMILLA DE SÉSAMO (SAFED TIL) 1 cuchara
1 CEBOLLA PICADA
1 TOMATE PICADO
2 chiles verdes finamente picados
CURRY HOJAS 8-10 HOJAS
JUGO DE LIMÓN 1 CUCHARADA
SEMILLAS DE COMINO 1 CUCHARADA
AJWAIN 1/2 cucharada
HOJAS DE MENTA
Especias
SAL (1/2 CUCHARADA O AL GUSTO)
CHILI ROJO EN POLVO 1/4 CUCHARADA
GARAM MASALA 1/4 CUCHARADA
AMCOLOR EN POLVO (MANGO EN POLVO) 1/4 TBSP
MÉTODO
Tome los plátanos crudos y pélelos, la parte verde se debe quitar adecuadamente para un mejor sabor. Ahora corta el plátano en trozos pequeños (puedes cortar en cualquier otra forma "a tu gusto")
ahora tome una sartén, agregue aceite y caliente a fuego medio, agregue los cacahuetes crudos y fría hasta que estén ligeramente dorados a fuego medio a bajo y sáquelo y reserve
ahora agregue ajwain en la misma sartén en la que frió el maní, agregue también semillas de comino, hojas de curry y semillas de sésamo. Después de 5-10 segundos, agregue el plátano crudo picado.
cocine el plátano hasta que observe un ligero cambio de color y hasta que el plátano se ablande (mueva frecuentemente el plátano crudo con una espátula para evitar que se pegue al fondo de la sartén)
apague el fuego y agregue el maní al plátano crudo. Agrega también la cebolla, el tomate y los chiles verdes.
mezclar bien y agregar todas las especias (mencionadas en los ingredientes) y mezclar bien
sacar esto en un tazón para servir y agregar jugo de limón y decorar con hojas de menta
AHORA NUESTRA SUPER SABROSA KACHE KELE KI CHAAT | ¡¡EL CHAAT DE BANANA CRUDO ESTÁ LISTO !!
ES TAN DELICIOSO Y SALUDABLE
ESPERO QUE DISFRUTES DE RECETAS DETALLADAS O MÁS INCREÍBLES CONSULTA MI CANAL
RECIPE IN GERMAN
(IMPORTANT!! translated from English to german via google translate)
Hallo Freunde, willkommen auf manpasandzaika.blogpost.com. In diesem Blog werde ich dir sagen, wie man KACHE KELE KI CHAAT | macht RAW BANANA CHAAT, mein Rezept ist sehr einfach und leicht und Sie können es leicht nach diesem Rezept machen
Bevor wir beginnen, möchte ich erwähnen, dass dieser Blog auf meinem Video auf YouTube basiert. Bitte abonnieren Sie meinen Kanal auf YouTube
Also fangen wir an, KACHE KELE KI CHAAT zu machen RAW BANANA CHAAT
ZUTATEN
KACHE KELE (RAW BANANA) 1/2 KG
RAW PEANUT (MOONGFALI) 2 SERVICE LÖFFEL
ÖL 1 SERVICE LÖFFEL
SESAMSAMEN (GESPEICHERT BIS) 1 SERVICE-LÖFFEL
1 Zwiebel gehackt
1 Tomate gehackt
2 GRÜNE CHILLIES ENDLICH GEHackt
CURRY BLÄTTER 8-10 BLATT
Zitronensaft 1 EL
CUMIN SEEDS 1 EL
AJWAIN 1/2 TBSP
MINZBLÄTTER
Gewürze
SALZ (1/2 EL ODER ZU GESCHMACKEN)
RED CHILLI PULVER 1/4 EL
GARAM MASALA 1/4 EL
AMCHOOR PULVER (MANGO PULVER) 1/4 EL
METHODE
Nehmen Sie die rohen Bananen und schälen Sie sie. Der grüne Teil sollte für einen besseren Geschmack richtig entfernt werden. Nun schneiden Sie die Banane in kleine Stücke (Sie können in jede andere Form "bis zu Ihnen" schneiden)
Nehmen Sie nun eine Pfanne, geben Sie Öl hinzu und erhitzen Sie sie bei mittlerer Flamme, fügen Sie rohe Erdnüsse hinzu und braten Sie sie bei mittlerer bis niedriger Flamme hellbraun an. Nehmen Sie sie heraus und legen Sie sie beiseite
Geben Sie nun Ajwain in dieselbe Pfanne, in der Sie die Erdnüsse gebraten haben, und fügen Sie Kreuzkümmel, Curryblätter und Sesam hinzu. Nach 5-10 Sekunden die gehackten rohen Bananen hinzufügen
Kochen Sie die Banane, bis Sie eine leichte Farbveränderung bemerken und bis die Banane weich ist (bewegen Sie die rohe Banane häufig mit einem Spatel, um zu vermeiden, dass sie am Boden der Pfanne klebt).
Schalten Sie die Flamme aus und fügen Sie die Erdnüsse der rohen Banane hinzu. Fügen Sie auch die Zwiebel, die Tomate und die grünen Chilischoten hinzu
gut mischen und alle Gewürze (in den Zutaten erwähnt) hinzufügen und gut mischen
Nehmen Sie dies in eine Schüssel und fügen Sie Zitronensaft hinzu und garnieren Sie es mit Minzblättern
JETZT UNSER SUPER TASTY KACHE KELE KI CHAAT | RAW BANANA CHAAT IST BEREIT !!
Es ist so lecker und gesund
HOFFNUNG, DIE SIE FÜR DETAILLIERTE ODER MEHR ERSTAUNLICHE REZEPTE GENIESSEN, VERWEISEN AUF MEINEN KANAL
hello friends, welcome to manpasandzaika.blogpost.com so in this blog I'm going to tell you how to make RABRI MALAI | Only two things needed | स्वादिष्ट और आसान, my recipe is very simple and easy and you can make it following this recipe gluten free,gluten free rabri,receipe,easy milk sweet,celiac disease,manpasand zaika,indian sweet,gluten free diet,instant sweet,healthy sweet,gluten free home made sweet,home made sweet,ghur ka khaana,rabri malai,tasty,food,quarantine goals,yummy,milk,sweet,rabdi,malai rabri,milk maid,faluda,sweet tooth,danedaar,lacha kulfi,milk food,milk dish,pure rabdi,danedaar rabdi,danedaar rabri,danedaar rabri malai,danedaar rabdi malai,sweet dish आपको बस दो चीजों की ज़रूरत है, जो हर घर में आसानी से उपलब्ध हैं, इस स्वादिष्ट और ताज़ा व्यंजन के लिए !!! If you are suffering from celiac disease and are craving for eating something sweet, here is an instant solution to your problem. You just need tw
hello friends, welcome to manpasandzaika.blogpost.com so in this blog I'm going to tell you how to make gluten free besan halwa, my recipe is very simple and easy and you can easily make GLUTEN FREE BESAN HALWA following this recipe before we start I would like to mention that this blog is based on my video on YouTube , so please subscribe to my channel on YouTube THIS RECIPE IS A GLUTEN FREE RECIPE, LEARN MORE ABOUT GLUTEN AND I WOULD LIKE TO TELL YOU THAT GLUTEN FREE DIET IS MORE HEALTHIER THAN ORDINARY DIET. SEE BENEFITS OF GLUTEN FREE DIET HERE https://www.glutenfreeliving.com/gluten-free-foods/diet/benefits-of-gluten-free-diet/ THIS DIET IS PERFECT FOR THOSE WHO HAVE CELIAC DISEASE Descrip LET'S START MAKING GLUTEN FREE BESAN HALWA INGREDIENTS 1 CUP GRAM FLOUR (ALSO KNOWN AS CHICKPEA FLOUR AND BESAN) 1 CUP SUGAR 3/4 CUP WATER FOOD COLOUR (ORANGE 2-3 PINCHES) 1 CUP DESI GHEE (CLARI
Healthy and spicy 🔥 loved it
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