RABRI MALAI | Only two things needed | स्वादिष्ट और आसान

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  hello friends, welcome to  manpasandzaika.blogpost.com  so in this blog I'm going to tell you how to make RABRI MALAI | Only two things needed | स्वादिष्ट और आसान, my recipe is very simple and easy and you can make it following this recipe gluten free,gluten free rabri,receipe,easy milk sweet,celiac disease,manpasand zaika,indian sweet,gluten free diet,instant sweet,healthy sweet,gluten free home made sweet,home made sweet,ghur ka khaana,rabri malai,tasty,food,quarantine goals,yummy,milk,sweet,rabdi,malai rabri,milk maid,faluda,sweet tooth,danedaar,lacha kulfi,milk food,milk dish,pure rabdi,danedaar rabdi,danedaar rabri,danedaar rabri malai,danedaar rabdi malai,sweet dish आपको बस दो चीजों की ज़रूरत है, जो हर घर में आसानी से उपलब्ध हैं, इस स्वादिष्ट और ताज़ा व्यंजन के लिए !!! If you are suffering from celiac disease and are craving for eating something sweet, here is an instant solution to your problem. You just need tw

SHAHI CHICKEN KORMA | INDIAN STYLE CHICKEN

 hello friends welcome to manpasandzaika.com 

so in this blog, we are going to make SHAHI CHICKEN KORMA | CHICKEN CHANGEZI | MUGHLAI CHICKEN KORMA

before we start I would like to mention that this blog is based on my video on YouTube


SO LET'S GET STARTED

INGREDIENTS

  • 1/2 KG BONELESS CHICKEN (DICED INTO MEDIUM-SIZED CUBE)
  • 2 TBSP CURD
  • 1 TBSP SALT (OR SALT TO TASTE)
  • 1 TBSP RED CHILLI POWDER
  • 1 TBSP TURMERIC
  • 2 TBSP CORIANDER POWDER
  • 1/4 TBSP GARAM MASALA
  • 1/2 TBSP AMCHOOR POWDER
  • 3 MEDIUM-SIZED ONIONS (2 CHOPPED, 1 WEDGED)
  • GINGER GARLIC PASTE
  • 3 TOMATOES BLENDED
  • 1 SMALL SIZE CAPSICUM (WEDGED)
  • 1 TBSP GRAM FLOUR (BESAN)
  • CINNAMON STICK (BROKEN INTO 2)
  • BLACK PEPPER (5-6)
  • BLACK CARDAMOM (2)
  • CLOVES (4-5)
  • DRY FENGRUEK LEAVES 1 TBSP (CRASHED)
  • 1 CUP OIL
  • 1/2 GLASS WATER (OPTIONAL)

LET'S START MAKING "SHAHI CHICKEN KORMA | CHICKEN CHANGEZI | MUGHLAI CHICKEN KORMA"

  • wash and dry the chicken, and lay it out on a plate. Add curd on top of it after that add 1/2 of the quantity of salt, red chilli powder, turmeric, coriander powder, garam masala, amchoor powder and let it rest for 30 minutes in the fridge
  • take a pan and add 1 cup oil, add our wedged onions and fry till light brown, after frying take them out. Add wedged capsicum and fry till light brown and keep them aside.
  • add cinnamon stick, cardamom, cloves, fenugreek leaves to the pan, after that add chopped onions and fry till light brown, add 1tbsp gram flour and mix well. Let it cook till colour changes.
  • after that add the tomato paste, ginger garlic paste and the spices which are left (the one we used for marinating)
  • add marinated chicken to the pan and mix well, cover it and cook for 10 minutes
  • uncover the pan and mix again if the chicken is still uncooked add 1/2 glass water and again cook for 10 minutes on slow gas
  • Add the fried onions and capsicum on top of it and cook for 3-4 minutes

NOW OUR CHICKEN IS READY SERVE HOT

SO THAT WAS IT FOR TODAY'S BLOG
THANKS FOR THE VISIT

FOR DETAILED RECIPE REFER TO MY VIDEO ON YouTube


RECIPE IN HINDI

हेल्लो दोस्तों manpasandzaika.com में आपका स्वागत है

तो इस ब्लॉग में, हम SHAHI CHICKEN KORMA बनाने जा रहे हैं CHICKEN CHANGEZI | मुगलई चकेन कोरमा

शुरू करने से पहले मैं यह उल्लेख करना चाहूंगा कि यह ब्लॉग YouTube पर मेरे वीडियो पर आधारित है



तो चलो शुरू करते है
सामग्री
1/2 KG बोनलेस चिकेन (डिक्टेड मेड मेड-सिज्ड क्यूबाई)
2 TBSP CURD
1 टीबीएसपी साल्ट (या टीएएसटीई की परीक्षा)
1 TBSP लाल मिर्च पाउडर
1 TBSP TURMERIC
2 टीबीएसपी कॉरीडोर पाउडर
1/4 TBSP GARAM MASALA
1/2 TBSP AMCHOOR पाउडर
3 मेड-सिज्ज्ड ओनियनस (2 CHOPPED, 1 WEDGED)
GAR GARLIC PASTE
3 भूल गए
1 लघु आकार कैपेसिकम (वेल्डेड)
1 TBSP ग्राम प्रवाह (BESAN)
CINNAMON STICK (BROKEN INTO 2)
ब्लैक पेपर (5-6)
काले कार्डमैम (2)
CLOVES (4-5)
DRY FENGRUEK LEAVES 1 TBSP (उत्पन्न)
1 कप ओआईएल
1/2 गिलास पानी (वैकल्पिक)
"SHICKI CHICKEN KORMA | CHICKEN CHANGEZI | MUGHLAI CHICKEN KORMA
चिकन को धोएं और सुखाएं, और इसे एक प्लेट पर बिछाएं। इसके ऊपर दही डालें, इसके बाद 1/2 मात्रा में नमक, लाल मिर्च पाउडर, हल्दी, धनिया पाउडर, गरम मसाला, अमचूर पाउडर डालें और इसे फ्रिज में 30 मिनट के लिए रख दें।
एक पैन लें और उसमें 1 कप तेल डालें, हमारी कटी हुई प्याज डालें और हल्का भूरा होने तक भूनें, तलने के बाद उन्हें निकाल लें। इसमें शिमला मिर्च डालें और हल्का भूरा होने तक भूनें और एक तरफ रख दें।
पैन में दालचीनी स्टिक, इलायची, लौंग, मेथी के पत्ते डालें, इसके बाद कटा हुआ प्याज डालें और हल्का भूरा होने तक भूनें, 1 टीस्पून बेसन डालें और अच्छी तरह मिलाएँ। इसे रंग बदलने तक पकने दें।
उसके बाद टमाटर का पेस्ट, अदरक लहसुन का पेस्ट और जो मसाले बचे हैं (हम जिसे मैरिनेट करने के लिए इस्तेमाल करते हैं) डालें
पैन में मैरीनेट किया हुआ चिकन डालें और अच्छी तरह मिलाएँ, इसे ढँक दें और 10 मिनट तक पकाएँ
पैन को उजागर करें और फिर से मिलाएं यदि चिकन अभी भी बिना पका हुआ है 1/2 गिलास पानी डालें और फिर से धीमी गैस पर 10 मिनट तक पकाएं
इसके ऊपर तले हुए प्याज़ और शिमला मिर्च डालें और 3-4 मिनट तक पकाएँ
अब हमारा चिकन बहुत गर्म है
यह आज के ब्लॉग के लिए था
यात्रा के लिए धन्यवाद
YouTube पर मेरे वीडियो को दिखाया गया है


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